Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη

Συνταγή κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε σε μια απόλαυση χωρίς ενοχές με το κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει την τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών, όλα χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Είναι μια απολαυστική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια γλυκιά λιχουδιά διατηρώντας παράλληλα έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το κέικ διαθέτει στρώσεις από υγρό παντεσπάνι, πλούσια γέμιση κρέμας και μια λαχταριστή γκανάζ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Με ένα όμορφο σχήμα πυραμίδας, αυτό το κέικ θα εντυπωσιάσει τόσο τους γευστικούς κάλους όσο και τους καλεσμένους σας!

Συστατικά

<πίνακας>

Κέικ
Γέμισμα κρέμας
Γκανάζ σοκολάτας

5 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας (λιωμένο)

1/2 φλιτζάνι ερυθριτόλη (ή προτιμώμενο υποκατάστατο ζάχαρης)
1 κουταλιά της σούπας ερυθριτόλη σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το εξαιρετικό κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Σπάτουλα
– Στρογγυλές φόρμες για κέικ (διαφορετικά μεγέθη)
– Περγαμηνόχαρτο
– Σχάρα ψύξης
– Ισοπεδωτή μαχαιριού ή κέικ
– Σακούλα ζαχαροπλαστικής και άκρη σωληνώσεων (προαιρετικά)
– Φρέσκα μούρα ή βρώσιμα λουλούδια για διακόσμηση

Προετοιμασία

Κέικ:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350°F (180°C) και στρώνουμε τις φόρμες του κέικ με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, την ερυθριτόλη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να κίτρινο χρώμα.
4. Προσπαθώ σταδιακά το ξηρό μείγμα στα χτυπημένα αυγά, απαλά με μια σπάτουλα.
5. Μοιραάζουμε ομοιόμορφα το κουρκούτι στα προετοιμασμένα ταψιά και λειαίνουμε τις κορυφές.
6. Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
7. Αφαιρέστε τα κέικ από τα ταψιά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.

Γέμισμα κρέμας:

1. Σε ένα παγωμένο μπολ, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
2. Διπλώστε απαλά την κονιοποιημένη ερυθριτόλη, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να ενωθούν καλά.

Γκανάζ σοκολάτας:

1. Σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, συνδυάστε τη σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, το λιωμένο λάδι καρύδας, το γάλα αμυγδάλου και μια πρέζα αλάτι.
2. Το δεν κάνει το μπολ πάνω από το κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για την ανάμειξη, το ψήσιμο, την ψυχή και τη συναρμολόγηση του κέικ.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε να κάνετε μερικές αντικαταστάσεις συστατικών για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή:
– Αντικαταστήστε τα αυγά με λιναρόσπορο ή τζελ σπόρων chia (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή σπόρους chia αναμεμειγμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό).
– Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα με κρέμα καρύδας ή σαντιγί φυτικής βάσης.
– Χρησιμοποιήστε ένα φιλικό για vegan υποκατάστατο ζάχαρης στη θέση της ερυθριτόλης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε τη ζύμη του κέικ. Αυτό θα κάνει σωστή ανάμειξη και πιο ελαφριά υφή.
– Όταν διπλώνετε το στεγνό μείγμα στα χτυπημένα αυγά, κάντε το απαλά για να μην ξεφουσκώσετε το κουρκούτι.
– Για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης, προσθέστε λίγο ρούμι ή λικέρ αμυγδάλου στη γέμιση κρέμας.
– Για να πετύχετε μια λεία γκανάζ σοκολάτας, χρησιμοποιήστε σκόνη κακά υψηλής ποιότητας και ανακατεύετε συνεχώς ενώ λιώνετε για να αποφύγετε σβόλους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πινελιά στιγμιαίου καφέ ή σε σκόνη εσπρέσο για να βελτιώσετε τη γεύση της σοκολάτας.

  • Κατά τη συναρμολόγηση του κέικ πυραμίδας, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείται ένα αλφάδι για το κέικ ή ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε την κορυφή των κειμένων, διασφαλίζοντας ομοιόμορφες στρώσεις.
  • Για μια κομψή παρουσίαση, περάστε τη γέμιση κρέμας ανάμεσα στα στρώματα του κέικ χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μια διακοσμητική μύτη.
  • Διακοσμήστε την κορυφή του κέικ με φρέσκα μούρα ή βρώσιμα λουλούδια για ένα έντονο χρώμα και μια όμορφη τελική πινελιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη
Παχιά
Υδατάνθρακες
Ίνα

285
7g
24 g
9g
4g

Κάθε μερίδα του κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη περιέχει περίπου 285 θερμίδες. Παρέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, 24 γραμμάρια λίπους, 9 γραμμάρια υδατάνθρακες και 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Χάρη στη φύση των χαμηλών υδατανθράκων και χωρίς ζάχαρη, αυτό το κέικ είναι μια απολαυστική απόλαυση για όσους παρακολουθούν την πρόσληψη ζάχαρης ή ακολουθούν μια δίαιτα κετο.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε το κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκπληκτική οθόνη τοποθετώντας το σε μια διακοσμητική βάση για κέικ ή πιατέλα. Πασπαλίστε το πάνω μέρος με μια ελαφριά σκόνη κακάο για ένα κομψό άγγιγμα.

Για πρόσθετη ποικιλία, μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με μια πλευρά σαντιγί χωρίς ζάχαρη ή μια μπάλα παγωτό βανίλια με χαμηλούς υδατάνθρακες. Αυτό θα συμπληρώσει τις γεύσεις του κέικ και θα προσφέρει μια κρεμώδη αντίθεση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με μια πλευρά από φρέσκα μούρα ή μια κομπόστα φρούτων. Η φυσική γλυκύτητα των μούρων θα εξισορροπήσει τον πλούτο της σοκολάτας και θα προσθέσει ένα αναζωογονητικό στοιχείο σε κάθε μπουκιά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκο ​​το κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη, να αποθηκεύσετε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνει υγρό και νόστιμο για έως και 3-4 ημέρες. Εάν θέλετε να το κάνετε για περισσότερο, μπορείτε επίσης να κατασκευάσετε το συναρμολογημένο κέικ (χωρίς τη διακόσμηση) για έως και 1 μήνα. Απλώς φροντίστε να το τυλίξετε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και να το τοποθετήσετε σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε το παγωμένο κέικ, ξεπαγώστε τη νύχτα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε. Αυτό θα πει ότι η υφή θα παραμείνει ανέπαφη και οι γεύσεις είναι στα καλύτερά τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη δεν είναι μόνο απολαυστικό αλλά προσφέρει και ειδική> για την υγεία:

  • Αλεύρι αμυγδάλου: Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και υγιή λίπη, το αλεύρι αμυγδάλου παρέχει μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό αλεύρι σίτου. Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς και να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Λάδι καρύδας: Γνωστό για τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs), το λάδι καρύδας μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να προσφέρει γρήγορη ενέργεια. Περιέχει επίσης λαυρικό οξύ, το οποίο έχει αντιμικροβιακές δαπάνες.
  • Άγλυκο κακό σε σκόνη: Συσκευασμένο με αντιοξειδωτικά, το κακό σε σκόνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει επίσης φλαβονοειδή που μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση.
  • Ερυθριτόλη: Μια αλκοόλη ζάχαρη με μηδενικές θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, η ερυθριτόλη προσφέρει γλυκύτητα χωρίς να επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Είναι φιλικό προς τα δόντια και κατάλληλο για όσους ακολουθούν δίαιτα κετο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.
  • Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό με το μέτρο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ατομικές διατροφικές ανάγκες και να συμβουλευτείτε μια επαγγελματία υγείας εάν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες για την υγεία σας.

    Παρόμοιες συνταγές

    Αν σας άρεσε το κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη, μπορεί επίσης να σας αρέσουν αυτές οι νόστιμες δημιουργίες χωρίς ζάχαρη:
    – Μπράουνις σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
    – Μπάρες Cheesecake Keto Lemon
    – Μπισκότα αμυγδάλου χωρίς αλεύρι
    – Κέικ βανίλια χαμηλών υδατανθράκων και πάγωμα

    Αυτές οι συνταγές προσφέρουν απολαυστικές εναλλακτικές για όσους θέλουν να ικανοποιήσουν το γλυκό τους χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

    Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

    Αυτή η απολαυστική συνταγή για κέικ πυραμίδας χωρίς ζάχαρη είναι εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία της διάσημης σεφ ζαχαροπλαστικής Χριστίνας Τόση, ιδρύτρια του Milk Bar. Γνωστή για την καινοτομία της στα επιδόρπια, η σεφ Τόση έχει επανάσταση στον κόσμο της αρτοποιίας με τους μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς και τις παιδαγωγικές παρουσιάσεις της.

    Πολλές από τις δημιουργίες της, συμπεριλαμβανομένου αυτού του κέικ ζάχαρης, αποδεικνύουν ότι είναι δυνατό να απολαυστικές λιχουδιές ενώ κάνετε προσεκτικές επιλογές συστατικών. Η αφοσίωση του σεφ Τόση στην υπέρβαση των γαστρονομικών ορίων αποτέλεσε έμπνευση για αμέτρητους οικιακούς μάγειρες και επαγγελματίες σεφ.

    Προσαρμόζοντας τις τεχνικές της και ενσωματώνοντας πιο υγιεινά συστατικά,

    Related Articles

    Αφήστε μια απάντηση

    Back to top button