Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ αγάπης φράουλας

Συνταγή κέικ αγάπης φράουλας

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις ακαταμάχητες γεύσεις αυτού του Strawberry Love Cake! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει στρώματα από υγρό κέικ βανίλιας, λαχταριστή γέμιση φράουλας και αφράτο κρέμα τυριού. Είναι η τέλεια απόλαυση για να δείξετε την αγάπη σας για τις φράουλες και να ικανοποιήσετε το γλυκό σας. Είτε γιορτάζετε μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε ένα απολαυστικό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

2 φλιτζάνια
Ζάχαρη κρυσταλλική

4
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι
Γάλα

2 φλιτζάνια
Φρέσκιες φράουλες

1/4 φλιτζάνι
Ζάχαρη άχνη

8 ουγκιές
τυρί κρέμα

1/2 φλιτζάνι
Βαριά κρέμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το εξαιρετικό Strawberry Love Cake, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία:
– Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
– Μπολ ανάμειξης (μικρά και μεγάλα)
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Λαστιχένια σπάτουλα
– Σχάρα ψύξης
– Ισπεδωτό κέικ ή οδοντωτό μαχαίρι
– Σπάτουλα όφσετ ή μαχαίρι βουτύρου
– Σάκος σωληνώσεων με μύτη αστεριού (προαιρετικό)
– Αξεσουάρ διακόσμησης όπως φρέσκες φράουλες και φύλλα μέντας (για γαρνίρισμα)

Όσον αφορά τα υλικά, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα και ποιοτικά, ειδικά τις φράουλες, καθώς πρωταγωνιστούν σε αυτό το κέικ. Το τυρί κρέμα και το βούτυρο πρέπει να μαλακώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για εύκολη ενσωμάτωση στο κουρκούτι και το γλάσο.

Προετοιμασία

1. Προετοιμασία των στρωμάτων κέικ:

– Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε τις φόρμες του κέικ, στρώνοντας το κάτω μέρος με λαδόκολλα.
– Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
– Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
– Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
– Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Μοιράζουμε το κουρκούτι ίσα στις φόρμες του κέικ και λειαίνουμε τις κορυφές με μια σπάτουλα.
– Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
– Βγάλτε τα κέικ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

2. Φτιάχνοντας τη γέμιση φράουλας:

– Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις φρέσκες φράουλες και μετά τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
– Τοποθετήστε τις ψιλοκομμένες φράουλες και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε έναν λείο πουρέ.
– Μεταφέρετε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει και να μειωθεί περίπου στο μισό του αρχικού όγκου. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

3. Προετοιμασία του κρέμα γάλακτος:

– Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακωμένο τυρί κρέμα και το ανάλατο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά.
– Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη.
– Τέλος, ρίχνουμε μέσα την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι το frosting να πάρει μια υφή που να απλώνεται.

4. Συναρμολόγηση της τούρτας:

– Μόλις κρυώσουν τελείως οι στρώσεις του κέικ, χρησιμοποιήστε ένα αλφάδι για το κέικ ή ένα οδοντωτό μαχαίρι για να αφαιρέσετε τις θολωτές κορυφές, δημιουργώντας επίπεδες επιφάνειες.
– Τοποθετήστε μια στρώση κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ. Απλώνουμε από πάνω μια γενναία ποσότητα από τη γέμιση φράουλας.
– Τοποθετήστε απαλά τη δεύτερη στρώση κέικ από πάνω και πιέστε ελαφρά προς τα κάτω. Πασπαλίστε ολόκληρο το κέικ με το παγωμένο τυρί κρέμα χρησιμοποιώντας μια όφσετ σπάτουλα ή μαχαίρι βουτύρου. Μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί με τις διακοσμήσεις σωληνώσεων χρησιμοποιώντας μια άκρη με αστέρι.
– Διακοσμήστε το κέικ με φρέσκες φράουλες και φύλλα μέντας για μια επιπλέον πινελιά γοητείας.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το Strawberry Love Cake είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάμειξη και το ψήσιμο των στρωμάτων του κέικ, την προετοιμασία της γέμισης με φράουλα, την προετοιμασία του κρέμας του τυριού και τη συναρμολόγηση του τελικού κέικ. Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τον επιπλέον χρόνο για την ψύξη των στρωμάτων του κέικ πριν από τη συναρμολόγηση.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για Vegans

Για επιλογές φιλικές προς τους vegan, μπορείτε να κάνετε μερικές αντικαταστάσεις συστατικών σε αυτή τη συνταγή Strawberry Love Cake. Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις:

  • Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα κατάλληλο υποκατάστατο αυγού, όπως λιναρόσπορο ή σάλτσα μήλου. Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι λιναρόσπορου αναμεμειγμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό για κάθε αυγό ή 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μήλου ανά αυγό.
  • Αντί να χρησιμοποιείτε ανάλατο βούτυρο, χρησιμοποιήστε vegan βούτυρο ή μαργαρίνη που είναι κατάλληλη για ψήσιμο. Βεβαιωθείτε ότι έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για εύκολη ενσωμάτωση στο κουρκούτι και το γλάσο.
  • Αντικαταστήστε το γάλα με ένα γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα σόγιας ή γάλα βρώμης. Επιλέξτε αυτό που συμπληρώνει τις γεύσεις του κέικ.
  • Χρησιμοποιήστε vegan τυρί κρέμα και vegan βαριά κρέμα εναλλακτικές για το παγωμένο τυρί κρέμα. Μπορούν συχνά να βρεθούν σε εξειδικευμένα καταστήματα ή να παρασκευαστούν στο σπίτι χρησιμοποιώντας κάσιους ή τόφου ως βάση.

Κάνοντας αυτές τις αλλαγές στα συστατικά, μπορείτε να απολαύσετε μια νόστιμη vegan εκδοχή του Strawberry Love Cake χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή. Θυμηθείτε να ελέγχετε τις ετικέτες των συστατικών που έχετε επιλέξει για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν μετράτε το αλεύρι, ρίξτε το ελαφρά με ένα κουτάλι μέσα στη μεζούρα και ευθυγραμμίστε το επάνω μέρος με μια ευθεία άκρη για ακριβείς μετρήσεις. Αυτό εμποδίζει το κέικ να γίνει πυκνό και στεγνό.
– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τα αυγά. Αυτό βοηθά στην επίτευξη μιας λείας και ομοιόμορφης ζύμης.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις προσθέσετε τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν για να μην γίνει σκληρό το κέικ.
– Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα συναρμολογήσετε και τα παγώσετε. Αυτό εμποδίζει το πάγωμα να λιώσει και να γλιστρήσει από τα στρώματα.
– Για μια πιο προσεγμένη παρουσίαση, χρησιμοποιήστε μια περιστρεφόμενη βάση για κέικ ενώ κάνετε πάγωμα στο κέικ. Αυτό διευκολύνει την πρόσβαση σε όλες τις πλευρές και τη δημιουργία λείου φινιρίσματος.
– Για να δημιουργήσετε διακοσμητικά μοτίβα στο γλάσο, χρησιμοποιήστε μια σακούλα σωληνώσεων με μύτη με αστέρι. Τοποθετήστε μικρές ροζέτες ή στροβιλισμούς γύρω από τις επάνω άκρες του κέικ.
– Για καθαρές φέτες, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό και σκουπισμένο μεταξύ κάθε κοπής.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το Strawberry Love Cake σας βγαίνει πανέμορφα και έχει απολύτως θεϊκή γεύση!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια κατά προσέγγιση διατροφική ανάλυση για μία μερίδα (1/10 του κέικ) αυτού του Strawberry Love Cake:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
420

Συνολικό Λίπος
22g

Κορεσμένα λιπαρά
13g

Χοληστερόλη
115 mg

Νάτριο
230 mg

Υδατάνθρακες
51 g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
35 g

Πρωτεΐνη
6g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις αντικαταστάσεις συστατικών που πραγματοποιήθηκαν.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όσον αφορά το σερβίρισμα και την παρουσίαση του Strawberry Love Cake, έχετε πολλές επιλογές για να το κάνετε ακόμα πιο ξεχωριστό. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

  • Σερβίρετε το κέικ σε μια όμορφη βάση για κέικ ή σε ένα πιάτο γλυκού για να δείξετε τις στρώσεις και τις διακοσμήσεις του.
  • Γαρνίρετε το κέικ με επιπλέον φρέσκες φράουλες, φύλλα μέντας ή βρώσιμα λουλούδια για μια κομψή πινελιά.
  • Πασπαλίστε το πάνω μέρος του κέικ με ζάχαρη άχνη για μια απλή και κλασική παρουσίαση.
  • Συνοδεύστε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.
  • Δημιουργήστε μια σάλτσα φράουλας ανακατεύοντας φρέσκες φράουλες με λίγο χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Περιχύστε το πάνω από κάθε φέτα ή σερβίρετε στο πλάι.
  • Για μια απολαυστική αντίθεση γεύσεων, συνδυάστε το κέικ με ένα πικάντικο γιαούρτι ή σορμπέ εσπεριδοειδών.

Νιώστε ελεύθεροι να γίνετε δημιουργικοί και να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά όταν σερβίρετε αυτό το Strawberry Love Cake. Η παρουσίαση είναι μια ευκαιρία να γίνει ακόμα πιο ελκυστική οπτικά και δελεαστική.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση του Strawberry Love Cake, η σωστή αποθήκευση είναι απαραίτητη. Δείτε πώς μπορείτε να το αποθηκεύσετε:

  • Εάν σκοπεύετε να απολαύσετε το κέικ μέσα σε 1-2 ημέρες, αποθηκεύστε το σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα σκεπασμένο δοχείο για κέικ ή κάτω από έναν θόλο για κέικ για να μην στεγνώσει.
  • Για μεγαλύτερη αποθήκευση, βάλτε το κέικ στο ψυγείο. Τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το καλά με πλαστική μεμβράνη για να διατηρήσει την υγρασία του. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 4-5 ημέρες.
  • Πριν σερβίρετε το κέικ στο ψυγείο, αφήστε το να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20-30 λεπτά για να το επαναφέρετε στην καλύτερη υφή και γεύση του.

Να θυμάστε ότι οι φράουλες είναι ευπαθείς, επομένως το κέικ καταναλώνεται καλύτερα μέσα σε λίγες ημέρες για να διασφαλιστεί η βέλτιστη γεύση και ποιότητα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button